utorak, 7. studenoga 2017.

JAKO BRZE I UKUSNE STARINSKE OBLATNE



SASTOJCI:
200 gr karamela od lešnika
500 gr šećera
2 dcl mleka
250 gr putera ili margarina
300 gr mlevenog keksa
1 veće oblande
PRIPREMA:
U posudu staviti seckane karamele, 500 gr šećera i 2 dcl mleka.
Kuvati na tihoj vatri da se karamele i šećer istopi.
Dodati puter da se istopi. skinuti sa vatre i dodati mleveni keks.
Izmešati i toplom masom filovati oblande, opteretiti nečim teškim filovane oblande i ostaviti da se ohlade.
Seći na štanglice.
Još jedan receptić sa oblatnama koji sam skoro radila

SALAMA SA OBLATNOM PO BAKINOM RECEPTU: ODLIČAN KOLAČ, BRZO GOTOV, UKUSAN I ŠTO JE NAJVAŽNIJE KAD SE NAREŽE PUNO GA ISPADNE!!!



SASTOJCI ZA NADJEV:
1 margarin
2 jaja
25 dkg šećera
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg Petit keksi
5 dkg grožđica
10 dkg oraha
neka aroma i limunova korica po želji
2 oblatne kore
PRIPREMA:
Prvo stavimo oblatne između mokrih krpa da omekšaju.
Grožđice stavimo u jednu zdjelicu i polijemo ih sa malo arome po vašoj želji.
Na pari otopimo jedan margarin, 2 cijela jaja i šećer.
Kad se margarin, jaja i šećer otope dodamo čokoladu, narezane ili krupno natrgane kekse, natopljene grožđice u aromi i narezane orahe.
Miješamo do kad se sve lijepo ne sjedini i na kraju dodamo limunov sok i još arome po želji.
Kad oblatne lijepo omekšaju namažemo na njih smjesu i zarolamo u roladu. Paziti da ne ostane zraka u njima.
Posluživanje:
Po želji se mogu staviti i žele bomboni ili čokoladne bananice.
Izvor: MalaKuhinja

Nema komentara:

Objavi komentar