Rafaelo kocke omiljen je kolač našeg rukometnog reprezentativca Blaženka Lackovića koje po receptu njegove mame možete kušati i sami. Osobito ako ste ljubitelj slastica i obožavatelj kokos.
Sastojci
- Za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 1 limun
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 150 g Kokosova brašna Dolcela
- Za prvu kremu:
- 500 ml mlijeka
- 70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 70 g šećera
- Za drugu kremu:
- 5 žumanjaka
- 50 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- Za posipavanje:
- 50 g Kokosova brašna Dolcela
Priprema
- 1.Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
- 2.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
- 3.Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
- 4.Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
- 5.Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šećer, brašno i oko 100 ml mlijeka zakuhate u preostalom vrućem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu.
izvor : colinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar