SASTOJCI:
- 400 gr mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 3 cena bijelog luka(sitno isjeckanog)
- 2 vece mrkve
- 2 kasike suhog povrca za supu
- 1,2 l govedjeg temeljca
- 1 solja graska
- 1 konzerva sjeckanog paradajza
- 200 ml paradajz pirea
- 1 solja tjestenine za supu
- so,biber
- 1 kasicica suhog timijana
- 1/2 kasicice suhog origana
- svjezi bosiljak
PRIPREMA:
U serpi zagrijati malo ulja, dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, kratko prodinstati pa dodati meso i mrkvu isjecenu na kolutice.
Dinstati 10 minuta na laganoj vatri.
Dodati temeljac, paradajz, pire paradajz, suho povrce, grasak,timijan,so,biber,origano i bosiljak.
Kuhati na laganoj vatri 30 min,zatim dodati tjesteninu za supu i kuhati jos 10 min.
Izvor: MalaKuhinja
Nema komentara:
Objavi komentar